programma - Erfgoed & Ambacht

Monumenten
Historie  |  Ambacht
Restauratie  |  Reproductie
Exclusieve materialen
Interieur  |  Exterieur
Monumenten
Historie  |  Ambacht
Restauratie  |  Reproductie
Exclusieve materialen
Interieur  |  Exterieur
Monumenten
Historie  |  Ambacht
Restauratie  |  Reproductie
Exclusieve materialen
Interieur  |  Exterieur
Ga naar de inhoud
Uitgebreid programma

Tijdens het Erfgoed & Ambacht Event is er een uitgebreid programma. 's Ochtends staat het programma in het teken van het restaureren. Na de Lunch ligt de focus op interieur. Diverse specialisten zullen hun bijdrage leveren aan een inspirerende lezing waarbij u van harte uitgenodigd wordt op deze bij te wonen.

Issabella van Baaren  |  10.20

Issabella van Baaren, van Issabella Interiors , is de initiatiefneemster van het Erfgoed & Ambacht Event. Zij zal u welkom heten en het event openen.  Naast het doornemen van het programma zal zij kort het ontstaan van Erfgoed & Ambacht vertellen en wat daar de toekomstplannen van zijn. Wees welkom!
Flip van de Burgt  |  10.30

Flip van de Burgt, mede-eigenaar van Van de Burgt & Strooij, houdt zich voornamelijk bezig met restauratie, onderhoud en beheer van monumenten waaronder kerken, torens, buitenplaatsen, bruggen, kademuren en ga zo maar door. Erfgoed in de breedste zin van het woord. Van de Burgt en Strooij behoort daarmee tot een select gezelschap zelfstandige erkende restauratie-bouwbedrijven in Nederland dat hierin gespecialiseerd is.’

Flip van de Burgt gaat als eigenaar van de Elleboogkerk u iets vertellen de geschiedenis van de kerk en zijn plannen voor de herbestemming. Ook gaat hij u vertellen wat zijn belang en passia is als restauratie-aannemer, en wat er allemaal bij komt kijken als het gaat om het restaureren van erfgoed.
Toon van Westerhoven   |   11.00

Toon van Westerhoven, directeur RIGO Verffabriek, gaat u iets vertellen over “De opmars van Lijnolie Standverf”. Het mogen maken van producten voor monumentaal erfgoed, voelt haast als een privilege. Wanneer deskundigheid, aandacht en vakmanschap samenkomen en als dat leidt tot het perfecte eindresultaat, dan raakt dat onze passie. Om dat vorm te geven, hebben we speciale lijnolieverfsystemen ontwikkeld. Lijnolie Standverf beleeft dan ook een opmars, dankzij enerzijds haar milieutechnische en duurzaam ecologische aspecten, anderzijds dankzij de onovertroffen technische eigenschappen. Niet voor niets vinden we in monumentaal werk honderden jaren oude intacte lijnolieverflagen terug. Want bij monumenten hoort lijnolieverf, die zich al honderden jaren bewezen heeft als conservator van hout.
PAUZE
Diederik Six  |  12.00

Vanuit een historisch besef en met een drive voor een duurzame leefomgeving ontwerpt architect Diederik Six en zijn team al 25 jaar hoogwaardige woningen in het top segment.
Gebruikmakend van de kennis uit de restauratiepraktijk omarmt het bureau het vakmanschap. Naast restauratie van kastelen en buitenplaatsen, onderscheidt Six zich met traditionele nieuwbouw. Daarmee realiseert Six Architects, aansluitend bij de historische context, “bespoke” projecten tot een tijdloos thuis.

Diederik Six, van Six Architects, zal tijdens zijn lezing de rol en het belang toelichten  van een restauratie-architect binnen een restauratieproject.

Randolph Algera  |  12.30

Randolph Algera, van Art-Decor,  is meester restaurator & meester kunstenaar. Hij zal u tijdens zijn lezing meenemen in de wereld van de restaurator. Wat komt er kijken bij het restaureren van schilderijen? Wat is zijn aanpak als het gaat om het restaureren van historische woningen. Randolph heeft in de loop der jaren internationaal prachtig werk geleverd en zijn lezing zal dan ook ondersteund worden met bijzonder beeldmateriaal.

PAUZE
Bart Brugman  |  14.00

Bart Brugman is distributeur van enkele van ’s werelds mooiste en meest gerenommeerde interieurmerken op het hoogste niveau. Hij is gespecialiseerd in interieurstoffen en behang. Zijdes van Jim Thompson in Thailand, klassieke en moderne stoffen van Lelièvre Paris en Jean Paul Gaultier, iconisch behang van het Engelse Cole & Son. Handgemaakt of machinaal, zijn merken produceren zelf, van eigen collecties tot speciale (re)producties.
Tijdens dit Herenhuis evenement gaat Bart ons iets vertellen over zijde, hoe het gemaakt wordt en hoe je het toe kunt passen. Daarbij vertelt hij ook het verhaal van Jim Thompson, de verdwenen legende en het bedrijf waar men zelf nog handmatig zijde maakt en weeft.

Issabella van Baaren  |  14.30

Issabella van Baaren, van Issabella Interiors , maakt interieurvoorstellen waarbij zowel het licht- als het materiaaplan een promente plaats inneemt. Issabella heeft een voorliefde voor monumentale panden, geschiedenis en ambachtelijke stoffen
Bij elk interieurontwerp gaat ze uit van de klant; uiteindelijk moet die er in leven en zich er prettig bij voelen. Ze benadert ontwerpen daarom altijd vanuit een esthetische én praktische invalshoek.

Tijdens haar lezing 'de instandhouding van waardevolle interieurs' gaat ze u meenemen in haar ontwerpproces. Hoe restaureer je nu een historisch pand op gebied van interieur? Ben je verplicht de oude klassieke stoffen toe te passen, of mag het ook wat eigentijdser? Hoe maak je de perfecte mix van klassiek/modern? Allemaal vragen die aan bod komen. Ze neemt stoffen/behangsels mee met een bijzonder verhaal die voor een ieder tastbaar  zal zijn. Het boek 'Behoud van binnen' zal tijdens haar lezing een belangrijke uitgangspunt zijn.
PAUZE
Dijkoraad  |  15.00

Het verduurzamen van erfgoed vergt een zorgvuldige en deskundige aanpak zodat de juiste balans en afweging gemaakt kan worden tussen erfgoedwaarden en maatregelen. Dijkoraad wilt u graag iets vertellen over de volgende onderwerpen:
Aanpak verduurzamen van erfgoed
Pragmatische  oplossingen
Financiën
Erfgoed & Ambacht Event
Het nieuwe programma van Erfgoed & Ambacht komt binnenkort online.  

ADRES
P.C. Staalweg 80
3721 TJ Bilthoven
CONTACT
T. +31(0)640702234
Tekst: Issabella van Baaren
Beeld: o.a.v. Léontine van Geffen-Lamers
Vormgeving: Issabella van Baaren
ADRES
P.C. Staalweg 80
3721 TJ Bilthoven
Erfgoed & Ambacht Event
Het nieuwe programma van Erfgoed & Ambacht komt binnenkort online.  

Terug naar de inhoud